Resultater fra turneringer i udlandet vil tælle til den nye rangliste på en anden måde end det har gjort tidligere.


Senior


For seniorspillere vil det gælde at den pågældende spiller skal være på BWF’s verdensrangliste som nummer 1 til 100 pr. den 1. i måneden. En position som nr. 1-100 vil udløse en genplacering af spilleren pr. den 1. i md ud fra en nærmere beregning: 


Ungdom & Veteran


For ungdoms- og veteranspillere tæller deltagelse i udenlandske turneringer kun for de turneringer som i sæsonplanen er udvalgt til at tælle til den nye rangliste.


Udvælgelse foretages ved sæsonstart af Badminton Danmarks Eliteafdeling og Veteranudvalg.


Kampene i de udvalgte turneringer tæller til den nye rangliste er ved at tælle antal vundne og tabte kampe op. Herefter tildeles man point for x antal vundne kampe mod sig selv og ligeledes tabte kampe mod sig selv.


F.eks. En spiller som deltager i HS i en turnering i udlandet og taber i semifinalen og taber en enkelt puljekamp fx vinder 6 kampe og taber 2. Dermed tilskrives han 6 sejre og 2 nederlag mod en spiller med samme ranglistetal som ham selv både i HS og på den generelle rangliste. På samme måde beregnes point i doublekategorier også selv om man spiller med en udenlandsk makker som ikke er på ranglisten.Tilbage til forside