Ny Rangliste Beta version 2 er der lagt en masse nye tiltag og forbedringer i. Disse kommer som en naturlig følge af alle de konstruktive bemærkninger, vi har modtaget siden, vi åbnede Beta version 1 for cirka en måned siden.
Den største forandring i denne version er, at vi nu har valgt, at Beta version 2 simulerer et sæsonskifte, således som det tænkes gennemført pr. 1. juli 2018. I denne version er det blot foretaget pr. 1. marts 2018. Det vil sige, at alle ungdomsspilleres indplaceringspoint er differentieret i forhold til deres klassifikation pr. 28. februar 2018. 


Dernæst regner version 2 nu kun på resultater fra 28. februar 2018 og fremefter. Derved kan alle se, hvordan de fra nu af flytter sig på den nye rangliste med de resultater, de spiller sig til fra 1. marts 2018 og resten af sæsonen. 

Alle historiske resultater er nu udeladt i denne version. Vi forventer, at alle interesserede nu har set, hvordan ens status potentielt ville have set ud, hvis vi havde medtaget alle sæsonens resultater. 


Badminton Danmark og DGI Badminton har optimeret en hel del i forhold til alle de gode tilbagemeldinger, vi har modtaget. I forhold til ungdomsspillere som deltager i seniorholdturnering og i forhold til seniorspillere, som deltager i veteranholdturneringen. 


Pointskalaen er også optimeret. Forventede nederlag er justeret, så man frit kan udfordre markant bedre spillere og frit kan deltage som reserve i holdturneringskampe. Der er ligeledes indført en mere aggressiv regulering af spillernes point, når den bedste spiller har over 3200 point (se skema i faq). Internationale resultater medtages nu indtil nr. 200 på BWF’s verdensrangliste. 


Hvis man ikke har spillet fire kampe i en kategori inden for de sidste 12 måneder, vises man ikke i kategorien, før man igen spiller. Og meget mere …


I den kommende tid kommer vi til at arbejde meget mere med de administrative værktøjer som skal bruges til at regulere spilleres potentielle genplaceringer.


Husk; Den aktuelle betaversion er IKKE den endelige version, som vi kommer til at benytte fra næste sæson. Den endelige version af den nye rangliste er den, som vi starter sæsonen 2018/2019 med, hvor alle spillere er placeret så korrekt ind som muligt efter deres aktuelle status på tidspunktet på den nuværende klassificering, omkring 1. juli 2018.


Grundlæggende er formålet med en ny rangliste, at den skal understøtte vores overordnede ambition om at få flest mulige til at deltage i konkurrencebadminton - hele livet.
Den nye rangliste underbygger de kommende tre års udviklingstiltag til gavn for konkurrencebadminton på alle niveauer og en mulighed for at se sig selv på et givent niveau i sin badmintonudvikling sammenlignet med andre, der dyrker konkurrencebadminton, og det om man er ung eller gammel.