Kender du dine medlemmer godt nok?


Kære formand og klubleder. 

Ved I som klubbens bestyrelse nok om, hvad jeres medlemmer har af ønsker og behov, hvad det er, der lige netop gør jeres klub og badmintontilbud attraktive, eller kunne gøre det endnu mere attraktiv og således fastholde flere medlemmer i længere tid? 

Badminton Danmark vil gerne hjælpe vores ca. 700 klubber og knap 95.000 medlemmer til at lære hinanden bedre at kende. På den måde kan vi få større indsigt og viden om, hvordan vi i fællesskab kan udvikle vores fantastiske sport og både fastholde hinanden i et livslangt partnerskab, men også tiltrække mange nye medlemmer til badmintonsporten – og det endda helt gratis og uden en masse bøvl og administration. 

Kort fortalt, så implementerer Badminton Danmark nu en funktion på www.badmintonplayer.dk under ”din klubs administratorrettigheder”. En ny funktion, hvor vi får oprettet alle vores ca. 95.000 medlemmer i en fælles database. Vi registrerer udelukkende standard kontaktdata således, at registreringen er fuldstændig i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen. 

Som klubleder vil du hele tiden have adgang til dine registrerede data i denne fælles database. Ydermere har du den fordel, at hvis uheldet skulle være ude, og I oplever systemnedbrug i jeres lokale registrering, har du altid en aktuel backup liggende på BadmintonPlayer, så du lynhurtigt kan få tilsendt og dermed genetablere jeres lokale medlemsregister. 

Uanset om I som klub i dag bruger Conventus, Klubmodul, Holdsport, Memberlink eller blot en Excel- fil til at holde styr på jeres medlemmer, så er alle disse systemer kompatible med vores nye centrale og fælles database og kan således hurtigt og nemt importere data via en eksportfil fra eget klubsystem. 

Når vi har registreret alle ca. 95.000 medlemmer, vil vi påbegynde indsamling af tilladelser ”permissions” fra hvert enkelt medlem. Tilladelser til at modtage målrettet, relevant og aktuel information omkring nyheder, tilbud med mere indenfor badmintonsporten. I badminton er det i dag ikke muligt, som for eksempel i golf eller fodbold at sende et medlemsblad til alle registrerede medlemmer. Det vil vi gerne ændre på med denne nye funktionalitet, så alle medlemmer kan få glæde af vores forskellige eventmagasiner og andre publikationer. 

Samtidigt vil vi bede hvert enkelt medlem om at fortælle os lidt om dem selv, deres ønsker og behov. På baggrund af disse besvarelser vil vi opbygge langt mere detaljeret viden omkring vores medlemmer, viden vi naturligvis ønsker at dele med jer klubledere, så I også kan sikre, at jeres tilbud og aktiviteter imødekommer jeres medlemmers ønsker og behov. Vi kan således spare jer klubber for en del tid og administration i forbindelse med blandt andet medlems- og tilfredshedsundersøgelser. 

Du vil én gang i kvartalet blive bedt om at eksportere dine medlemsdata til vores fælles database. En øvelse der tager ca. 2 minutter per gang. Du er naturligvis altid velkommen til at eksportere dine medlemsdata lige så tit du ønsker. Det er helt op til dig selv. 

En sidegevinst ved denne nye funktion er, at alle de medlemmer som giver tilladelse til at modtage relevante og aktuelle nyheder løbende vil blive direkte og personligt opdateret og informeret omkring nye tiltag, tilbud, muligheder, kommende arrangementer og meget mere. Naturligvis kun indenfor de emner, som hver enkelt har givet tilladelse til. En tilladelse der altid kan tilbagekaldes. I dag kan man desværre kun selv løbende holde sig orienteret på vores forskellige digitale platforme og sociale medier, hvilket flertallet næppe får gjort særligt tit. Det vil vi nu gerne råde bod på.